NLP Master Practitioner Inhoud

The NLP Master Practitoner Seal of Quality

The NLP Master Practitoner Seal of Quality

Wat is de NLP Master Practitioner inhoud?

Zoals reeds een aantal keer vermeld, is de NLP Master Practitioner een geheel andere opleiding dan de NLP Practitioner. Waar in de NLP Practitioner de nadruk ligt op technieken en methodes, is het doel van de NLP Master Practitioner vooral vaardighedentraining. Vaardigheden die achtereen bij de NLP Master Practitioner inhoud aan bod komen, zijn onder andere: creatief nieuwe NLP bedenken, hypnose-vaardigheden, tonaliteit, presentatie-vaardigheden, motivatie-vaardigheden. Op deze manier leer je naast de methoden en technieken uit de NLP Practitioner, ook zelf nieuwe dingen toevoegen aan de NLP Master Practitioner inhoud. Tijdens deze training wordt ook uitgebreid geput uit de bagage, de kennis en kunde en andere achtergrond van de deelnemers zelf. Zodat je alles wat je tot nu toe elders hebt geleerd op een goede manier leert combineren met NLP.


(Opname van krachtiger motivatie met Design Human Engineering in blok 4 van de NLP Master Practitioner.)

Het programma ziet er als volgt uit:

Blok 1 – Nieuw technieken uitvinden – zelf leren nieuwe technieken uit te vinden op het gebied van:

 • Gevoelens neutraliseren door ze om te draaien, weg te schieten of te laten verdwijnen.
 • Negatieve beelden vervangen door positieve beelden.
 • Negatieve gedachten snel te laten verdwijnen.
 • Variaties op tijdslijnen om nare situaties in je verleden te laten verdwijnen, in het nu nieuwe, krachtigere emoties te voelen of zelfs om problemen in de toekomst op te lossen.
 • Nieuwe swisshh patronen maken.

Blok 2 – Geavanceerd gebruik van trance en hypnose

Op basis van mijn ervaringen tijdens de Neuro-Hypnotic Repatterning (NHR) training, gaan we leren:

 • Arm levitatie als test om te zien hoe diep iemand in trance is.
 • Diep trance identificatie om op een unieke wijze het leven en werk van een idool in je op te nemen en te integreren.
 • Pijnbestrijding door middel van trance,
 • Ja/nee signalen om direct met het onbewustzijn te communiceren
 • Snelle trance inducties. In enkele seconden iemand in trance krijgen door gebruik te maken van patroon interrupties zoals de handshake interrupt.
 • Innerlijke schoonheid en plastische chirurgie met hypnose.
 • Drug of choice. Hoe kun je bijzondere ervaringen van vroeger weer in detail terugkrijgen.

In dit blok van de cursus wordt uitgebreid ingegaan op alle mogelijkheden rond hypnose en hypnotherapie. NLP is de beste manier om aan hypnose en hypnotherapie te doen omdat de bedenker van NLP, dr. Richard Bandler, NLP vormgegeven heeft aan de hand van het werk van Milton Ericsson, de grondlegger van de moderne hypnotherapie. Bandler staat alom bekend als het beste in hypnose wereldwijd en zijn hypnose-technieken zijn dan de kern van al het gebruik van hypnose wereldwijd.

Blok 3 – Presentatiteweekend

 • Hoe gebruik je je stem voor maximaal effect. Met gastdocente Tenar van Kooten – Niekerk. Tenar is opera-zangeres aan het conservatorium geweest en werkt nu als stem coach. Hoe meer variatie in je stem, hoe meer charisma.
 • Presentatietechnieken. Hoe neem je een publiek mee op een emotionele reis en weet je ze van begin tot het einde te boeien door goed gebruik van metafoor en logische loops.
 • Het beste wat je kan leren qua presenteren van Richard Bandler, Kate Benson en Owen Fitzpatrick./li>

Blok 4 – Meta-programma’s & Onstuitbare Motivatie

Aan de hand van mijn ervaringen tijdens de Design Human Engineering (DHE) training, gaan we het volgende doen:

 • Hiërarchie van waarden. Ontdek aan welke waarden jouw leven moet voldoen om een goed leven te zijn.
 • Onstuitbare motivatie. Door middel van een propulsion systeem installeren we een onstuitbare motivatie in je.
 • Sorteer methodes op basis van meta-programma’s.
 • Met DHE geheel nieuwe ervaringen creeeren en energierijke toestanden opbouwen.

“Na een jaar praktijkervaring met de in de Practitioner geleerde technieken en opgedane ervaringen in mijn coachingspraktijk werd het tijd voor het vervolg: de Master Practitioner.

Gelukkig is er in de tussentijd het boek Breintraining van Joost uitgekomen, zodat ik het geleerde ook nog eens kon nalezen.

In het eerste weekeinde met elkaar oefenen met gevoel terugdraaien, zwart-wit terugspoelen en de tijdslijnen. Mijn groepje was zenuwachtig en wilde het graag goed doen, waardoor er fouten werden gemaakt die juist weer zeer leerzaam zijn. Wat je ook vindt of denkt: de klant heeft gelijk. Dus luisteren naar het effect op de ander tijdens het oefenen is zeer belangrijk. Ik heb geleerd dat er veel meer mogelijk is met de geleerde technieken door zelf te variëren en creatief te zijn.

Ik ben meteen aan de slag gegaan in mijn eigen praktijk met klanten en ik was positief verrast door het effect. Vooral het stapelen van goed gevoel (zelfvertrouwen, liefde) uit vroegere ervaringen en deze meenemen als krachten naar je toekomst werkt zeer goed. Evenals het opnieuw doorlopen van nare ervaringen uit het verleden met je krachten uit het hier en nu, zonder de grote lijnen van de ervaring te veranderen heb ik al regelmatig toegepast. En naar tevredenheid van mijn klanten.

Het tweede weekeinde van de deep-trance. Wat een ervaring! Zo waardevol om te ervaren in trance en geweldig te mogen begeleiden in en naar trance.

Het is zalig om in één weekeinde elke dag minstens 3 keer in trance te zijn. Wat een kado!

Na dit weekeinde ben ik het als heel normaal gaan ervaren om mijn klanten in trance te brengen en goede suggesties mee te geven. En ze doen gewoon met je mee en veel gemakkelijker dan daarvoor.

Het derde weekeinde ging om creativiteit: presenteren, schilderen en zingen. Heerlijk om te doen. Een kant van mijzelf kwam in het zonlicht te staan die meestal in de schaduw ligt.

Ik heb me kostelijk geamuseerd. Schilderen in trance was een zeer aparte ervaring voor mij. Mijn hand bewoog vanzelf door de verf en over het doek. En ik wist niet wat eruit kwam. Heel bijzonder en een totaal andere stijl dan anders. Dat zit dus in mij: onwijs gaaf dus!

Onder leiding van de stemcoach hebben we gezongen en ook hierin kon ik mijn grenzen verleggen. Het mooiste waren de individuele cases. Ik kreeg zo’n prachtige feedback dat er heel wat inzichten kwamen die ik meteen in praktijk heb gebracht op mijn huidige project. Met succes. En het heeft me nog een coachingsopdracht opgeleverd bovendien.

Het laatste weekeinde was wederom een verdieping. Je eigen mengpaneel van je submodaliteiten samenstellen onder begeleiding van elkaar en dan tot extase te komen door onder elkaars begeleiding de juiste knoppen van je mengpaneel te bedienen. Een combinatie van beelden, geluiden en gevoel zoals ik het daarvoor nog niet beleefd had.

Om onder een super enthousiaste begeleiding van Joost je eigen levensloop en toekomst te ondergaan daarin begeleid door de medecursisten met geluiden die negatief en positief voor me zijn geweest. Super om te ondergaan. Geweldig om een bijdrage te mogen leveren aan de beleving van de andere cursisten.

Joost is zeer streng in het selecteren van de juiste personen die de geluiden gaan maken en vooral de wijze waarop. Met de intentie dat de belevenis voor ons cursisten super optimaal zal zijn. Wat een zorg! Ook al is het soms onduidelijk waarom Joost de dingen doet die hij doet. Ik heb ervaren dat ik zeer gemakkelijk opensta voor negatieve invloeden. Een kado om duidelijk te krijgen dat het mijn keuze is dit te laten gebeuren. En er steeds minder last van te krijgen door er zelf wat aan te doen met mijn eigen goede gevoel. Ook al lukt het nog niet de eerste of de tweede keer.

Een echte aanrader als je jezelf beter wilt leren kennen en je eigen invulling wilt gaan geven aan NLP.”

Arnoud Moraal

 

1 thought on “NLP Master Practitioner Inhoud

 1. Pingback: Aanvragen gratis en vrijblijvend verkennend gesprek - The Institute of Unconventional Wisdom: NLP & het Enneagram

Reacties zijn gesloten.