NLP Master Trainer Joost van der Leij

NLP Master Trainer Joost van der Leij

NLP Master Trainer Joost van der Leij

Mijn naam is Joost van der Leij en ik ben een persoonlijk door Richard Bandler, bedenker van NLP, gecertificeerde NLP Master Trainer. Nederland is het dichtstbevolkte land met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) beoefenaars wanneer je dat per hoofd van de bevolking uitrekent. In Amerika, waar NLP vandaan komt, is het veel minder bekend dan in Nederland. Het gevolg is evenwel dat er ook nergens ter wereld zo’n wildgroei is aan NLP opleidingen. We hebben alles in ons land. Van wereldtop tot rampzalig slecht. Om meer duidelijkheid in deze jungle te scheppen heb ik deze studiegids voor de NLP Practitioner opleiding gemaakt. Je kan van mij als NLP Master Trainer van Richard Bandler niet verwachten dat ik een neutrale toeschouwer ben. In deze studiegids zal ik duidelijk maken welke stappen goed zijn om te nemen en welke stappen onverstandig zijn. Mijn achtergrond als filosoof maakt duidelijk waarom ik hier zo goed over kan oordelen. Toch zal ik ook andere mensen aan het woord laten. Veel belangrijker dan wat je vooraf over een NLP opleiding kan zeggen, is namelijk wat mensen er achteraf van vinden. Vandaar dat ik met grote regelmaat mensen aan het woord laat die dit traject reeds eerder doorlopen hebben.

“Er staan mij maar twee trainingen bij waarvan ik eigenlijk vond dat het jammer was dat ze voorbij waren, een hypnose training van Richard Bandler en jouw NLP Practitioner. Gedurende ieder weekend heb ik technieken geleerd die direct toepasbaar zijn gebleken in zowel mijn privé als mijn zakelijke leven. Een klein voorbeeld daarvan is dat mijn taalgevoel en schrijfvaardigheid sterk zijn verbeterd. Ik beaam zonder meer dat je lesgeeft in de geest van Richard Bandler, met humor, zonder fratsen, in een uitstekende sfeer en met antwoorden op alle vragen, kortom een aanrader voor iedereen. Bedankt Joost!”

Eric Lopes Cardozo, Almere

NLP Master Trainer

Het recht om mij uit te spreken over wat er goed en fout is, heb ik verdiend door jarenlange studie van NLP bij dr. Richard Bandler, de grondlegger van NLP in de jaren 70, wat er toe heeft geleid dat ik door hem persoonlijk tot NLP Master Trainer ben gecertificeerd. Bijzonder is dat ik vooral op grond van mijn kwaliteiten door Richard Bandler tot NLP Master trainer gecertificeerd ben en ben ik wereldwijd een van de weinige trainers die op basis van zijn inzichten en kwaliteiten in NLP dit niveau bereikt hebben. Mijn houding ten opzichte van Richard Bandler is namelijk kritisch genoeg. Daarnaast ben ik auteur van Breintraining, het standaardwerk voor moderne NLP en vele andere boeken over NLP zoals Onbeperkt Jezelf: gelukkig worden met NLP en het Enneagram en Onbeperkt aan de slag: excellent ondernemen met NLP en het Enneagram. Ik heb eigen research en development gedaan waarvan Het Neurogram® het meest in het oog springt. Tenslotte heb ik als voorzitter van de stichting NLP Kring in Nederland en België het grootste NLP coachingsnetwerk opgebouwd hetgeen ondersteund wordt door het NLP Kring platform op internet.

Kortom, wanneer je de beste keuze wil maken of je met NLP iets wil doen, wat je er dan vervolgens mee kan en waar je dat het beste kan doen, dan is de NLP Practitioner site voor jou geschreven. Met de kennis en kunde van een NLP Master Trainer van Richard Bandler mag je ervan uitgaan dat je de meest moderne en meest recente versie van NLP en de NLP Practitioner hier terugvindt.

“Hoi Joost,

Ik wil je via deze weg nogmaals bedanken voor de zéér leerzame en energierijke dagen die je mij hebt gegeven. Ik was al enige tijd voordat ik op cursus kwam de technieken aan het toepassen op mijn leerlingen. Ik heb nl. een rijschool en kwam daar regelmatig leerlingen met angst tegen. Nu had ik wel een faalangstcursus gevolgd en nog een andere opleiding, maar ik stuitte nog steeds tegen situaties aan waarbij ik vast liep. Door “toeval” kwam ik NLP tegen. Door het gebruik van de gratis rapporten en het lezen van de nieuwsbrief ben ik aan de slag gegaan. Ik had voor de cursus ook al het boek Brein Training gekocht, maar ik kon er helaas niet uitkomen. Ik bleef met te veel vragen zitten.

Na wikken en wegen had ik besloten om de NLP Practitioner opleiding te gaan volgen. Hier heb ik geen moment spijt van gehad. Wat ik nu allemaal heb beleefd heeft mijn ogen doen openen. Je hebt me laten inzien dat er door zeer simpele oplossingen en het kopiëren van bepaalde technieken een zéér groot aantal mensen geholpen kan worden. Ik ben dan ook erg blij dat ik één van de coaches ben geworden die nu anderen kan gaan helpen een beter pad op te gaan. Wat is het dan ook heerlijk om je zo goed te voelen en dit gevoel weer door te mogen geven aan iedereen die het wil ontvangen!!

Je bent een topper! Bedankt!

Anette Elsenaar